När en fotograf i Norrköping fångar livets minnen

advertorial

Vi lever i en tid då det mesta i våra liv dokumenteras på sociala medier. Stort som smått förevigas i antingen filmklipp eller fotografier som andra sedan tar del av.

Frågan är om allt detta dokumenterande också devalverar värdet av varje minne? Tappar allt i värde när det helt enkelt bara finns så mycket av det?

Tunga minnen

Det var trots allt inte särskilt länge sedan som man faktiskt fick filma och fotografera med kamera om man nu vill dokumentera sitt liv. Var man ung på 80- och 90-talen var kamerorna dessutom stora som telefonkataloger som man fick kånka omkring med på axeln, minns ni det?

Det var nästan som att gå på gymmet om man gick omkring med en sådan, vilket väl skvallrar om graden av dedikation man fick ha på den tiden.

I jämförelse ryms dagens kameror som bekant i handen och bildkvaliteten är oändligt mycket skarpare. Det är fantastiskt hur snabbt tekniken rusar framåt.

Samtidigt, som sagt, kanske alla ens dokumenterade minnen bara blir en del av ett flöde som bara passerar förbi – i både ens eget och i andras liv.

fotograf

Ibland kan det därför vara värt att stanna upp och spendera lite extra krut på att fånga de där stunderna i livet då man verkligen vill minnas hur det var. Anlitar du en professionell fotograf i Norrköping som hjälper dig att föreviga ditt livs stora stunder vet du att slutresultatet blir något extra.

För även om det går att komma långt idag med en mobilkamera och lite snabb redigering i en app går det inte att jämföra med att låta en yrkesfotograf ta foton på dig och dina nära och kära.

Det finns en känsla för komposition och tajming som man endast får genom lång och gedigen erfarenhet. Det är den erfarenheten som fångar skratt, allvar och livets anda känslor på ett sätt som de flesta av oss inte förmår att göra.